Risteilyt ja laivamatkat Itämerellä

Jos etsit sekä rentouttavaa että jännittävää lomaa, harkitse risteilyä Itämerellä. Sinulla on mahdollisuus nähdä joitakin Euroopan kauneimmista ja historiallisesti merkittävimmistä kaupungeista ja nauttia samalla ylellisen risteilyaluksen mukavuudesta. Lisäksi voit valita niin monista erilaisista matkareiteistä ja -paketeista, että löydät varmasti tarpeisiisi sopivan risteilyn tai laivamatkan. Tässä kirjoituksessa kerromme lyhyesti siitä, mitä kaikkea Itämerellä voit kokea.

Miksi valita merimatka?

On monia syitä sille, miksi laiva on paras tapa kokea Itämeri. Ensinnäkin risteilylaivat tarjoavat mahdollisuuden monen tasoiseen matkakokemukseen. Voit ostaa pelkän laivamatkan ja varata hotellin ja muut aktiviteetit erikseen. Mukavuudenhaluinen valitsee tietenkin all inclusive -paketin, jolloin lippusi saattaa sisältää niin matkan, majoituksen, ateriat kuin viihteenkin. Tämä tarkoittaa sitä, että voit rentoutua ja nauttia lomastasi ilman, että sinun tarvitsee huolehtia budjetista jokaista yksittäistä aktiviteettia varten.

Lisäksi risteilyt tarjoavat loistavan tavan nähdä useita kohteita lyhyessä ajassa. Jos lomapäiviäsi on vähän tai jos haluat yksinkertaisesti ottaa kaiken irti Itämeren alueella viettämästäsi ajasta, risteily on ihanteellinen vaihtoehto. Voit vierailla useissa kaupungeissa ja maissa ilman, että sinun tarvitsee pakata ja purkaa laukkusi jatkuvasti. Itämeren risteilyt ja laivamatkat tarjoavat vaihtoehtoja niin pidempään lomaan kuin lyhyeen viikonloppureissuun – tai miksei vaikka vain yhden päivän piipahdukseen mielenkiintoisessa kohteessa.

Laivan kyytiin voi pakata myös oman auton ja maissa lähteä seikkailemaan tien päälle. Tallinnasta käsin on helppo tutustua muihinkin Baltian maihin. Omalla autolla kulkeminen on mukava ja nopea tapa liikkua Euroopassa.

Mitä odottaa Itämeren risteilyltä?

Jos et ole koskaan aiemmin ollut risteilyllä, saatat miettiä, mitä odottaa. Helsingin Satama lähtöpaikkanasi voit vierailla esimerkiksi Ahvenanmaalla, Tallinnassa (Viron pääkaupunki) tai Tukholmassa (Ruotsin pääkaupunki). Nämä ovat vain muutamia kohokohtia, joista voit nauttia Itämeren risteilylläsi.

Majoituksen osalta useimmat Itämeren risteilyt tarjoavat sekä sisä- että ulkohyttejä. Sisähyttihuoneet ovat tyypillisesti pienempiä, eikä niissä ole ikkunoita, kun taas ulkohyttihuoneissa on joko ikkuna tai parveke, josta on merinäköala. Yleensä ulkohyttihuoneet maksavat enemmän kuin sisähyttihuoneet.

Useimmilla risteilyillä aamiainen, lounas ja päivällinen sisältyvät lipun hintaan. Aamiainen ja lounas tarjoillaan yleensä buffet-tyylisesti laivan ruokasalissa, kun taas illallinen tarjoillaan yleensä annoksena ravintolassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jotkin laivan erikoisravintolat saattavat periä lisämaksun illallisesta. Baarin antimista pääsee nauttimaan yleensä tiettynä aikana vuorokaudesta. Joillakin risteilyllä saattaa olla avoin baari koko risteilyn keston ajan!

Mitä tulee viihteeseen, Itämeren risteilylläsi ei ole pulaa tekemisestä. Elävän musiikin ja laivan teatterissa järjestettävien esitysten lisäksi useimmilla risteilyillä on tarjolla myös iltaisin esitettäviä elokuvia, kasinoita, tanssiklubeja ja paljon muuta.

Koe Itämeri laivalla

Laivamatka tai risteily on epäilemättä paras tapa kokea kaikki se, mitä Itämerellä on tarjota. Helsingistä käsin voit vierailla useissa eri kaupungeissa. Lisäksi useimmat risteilyt tarjoavat halutessasi all inclusive -kokemuksen, joka sisältää kuljetuskustannukset, majoituksen, ateriat ja viihteen. Lähtisitkö jo seuraavana viikonloppuna risteilylle Itämerelle?