Merenrantapäivän aktiviteetteja kylmempiin vuodenaikoihin

Suomen rannikkoalueet niin etelässä kuin lännessäkin ovat vierailemisen arvoisia paikkoja. Meren rannalle hakeudutaan usein kesäaikaan, mutta myös muut maamme vuodenajat tarjoavat kaikki jotakin erityistä. Etsitpä sitten seikkailua tai halusitpa vain rentoutua ja nauttia luonnon kauneudesta, rannikkopäivän aikana ehtii kokea paljon. Annamme tässä kirjoituksessa vinkkejä asioista, joita meren rannalle suuntautuvan syys-, talvi- tai kevätpäivän aikana kannattaa tehdä.

Kävely rannikkoa pitkin

Yksi parhaista tavoista tutustua Suomen rantaviivaan on tehdä leppoisa kävelyretki sitä pitkin. Näin saat tilaisuuden nauttia upeista maisemista ja samalla harrastaa liikuntaa. Jos löydät itsesi Helsingin läheltä, kannattaa tutustua Suomenlinnan saareen. Sieltä avautuvat upeat näkymät sekä mantereelle että läheisille saarille. Muista kylminä vuodenaikoina pukeutua lämpimästi! Mereltä puhaltava kylmä ja kostea ilma voi tehdä ilmasta sisämaata huomattavasti kylmemmän tuntuisen. Suosi veden- ja tuulenpitävää päällyskerrosta ja lämmintä kerrospukeutumista. Pue jalkaan hyvät kävelykengät, päähän pipo ja kaulaan huivi – unohtamatta mukavia käsineitä!

Juo kahvia ja pelaa korttia ystävän kanssa

Jos merituuli puhaltaa kovin kylmästi, mikset nappaisi ystävääsi (tai ystäviäsi) mukaan ja suuntaisi johonkin rannikon viihtyisistä kahviloista? Tämä ei ainoastaan tarjoa tilaisuutta levätä ja keskustella, vaan myös mahdollisuuden ystävälliseen kilpailuun, jos päätätte pelata korttia yhdessä! Hyvä valinta merenrantapäivän peliin on vaikkapa ristiseiska. Nauttikaa pelin aikana herkullisia leivonnaisia tai välipaloja sekä kupillinen kuumaa, niin jaksatte hetken päästä jatkaa seuraavan aktiviteetin parissa.

Ota valokuvia

Sisällä lämmittelyn jälkeen voi taas uudella energialla viettää aikaa ulkosalla. Jos valokuvaus on sinun juttusi, rannikko on sinulle loistava paikka! Olipa kyse sitten kauniiden auringonlaskujen, parveilevien lokkien, kuohuvien aaltojen tai rannan kauniiden rakennusten ikuistamisesta, Suomen rannoilla on paljon mahdollisuuksia ottaa upeita valokuvia – älä siis unohda kameraa! Myös kännyköiden kamerat ovat nykypäivänä niin kehittyneitä, että hienoja valokuvia saa ilman erilliseen kameraan sijoittamista. Muista ottaa laturi mukaan, ettei akku pääse yllättäen tyhjenemään päivän aikana.

Kauppojen ja nähtävyyksien tutkiminen

Suomen rannikolla sijaitsevat kaupat ovat toinen hyvä tapa viettää aikaa rantapäivän aikana. Monet näistä kaupoista tarjoavat ainutlaatuisia, paikallisesti valmistettuja tuotteita. Nämä voivat olla erilaisia matkamuistoja, käsintehtyjä koruja tai erilaisia saaristolaisherkkuja. Saatat myös törmätä mielenkiintoisiin museoihin tai muihin nähtävyyksiin, jotka voivat opettaa sinulle jotain uutta kauniista maastamme. Käymällä tällaisissa paikoissa ja ostamalla pienten yritysten tuotteita, tuet suoraan suomalaista työtä!

Rannikolla on koettavaa kesän ulkopuolellakin

Suomen upealla rannikolla on mahdollista tehdä monenlaista myös kylmempinä vuodenaikoina. Oikein pukeutuneena vilu ei pääse yllättämään ja paikkoja pääsee tutkimaan usein aivan rauhassa, ilman ihmispaljoutta. Olipa kyse sitten rauhallisesta rantakävelystä yksin tai iltapäivästä, jonka vietät kahvilassa korttia pelaten ja merinäkymää ihaillen ystävien kanssa, meren läheisyydessä vietetty aika on aina loistava tapa rentoutua.