Itämeren kaunein on Naantali

Makuasioista ei voi toki kiistellä, mutta mielestämme Naantali on yksi Suomen kauneimpia ja idyllisimpiä kaupunkeja. Se on paikka, jossa toivoisimme aivan jokaisen suomalaisen vierailevan edes kerran elämässään. Lapsiperheille se varmasti onkin tätä nykyä melkoisen tuttu, sillä Naantalissa sijaitsevat perheen pienimpien mieleen oleva Muumimaailma ja alakouluikäisille alueella on Seikkailupelisaari Väski. Nykyään Naantalissa järjestetään lapsiperheille mieluisia kierroksia muutenkin, sillä suositut Risto Räppääjä -elokuvat on kuvattu siellä ja nyt noihin elokuvien kuvauspaikkoihin pääsee tutustumaan aivan jokainen halukas! Lapsiperheet ja muutkin tietävät myös, että Naantalista löytyy kylpylä.

Naantali on Itämeren helmi

Pieni paikka, paljon tekemistä!

Naantali on kuitenkin niin paljon muutakin kuin vain nuo yllä luetellut asiat. Kesäisin se on turistikohteena aivan ehdoton ykkönen, sillä tekemistä ja nähtävää riittää suhteellisen pienellä alueella aivan hillittömät määrät. Kaikkein ihanin asia kuitenkin, jota Naantali tarjoaa meille suomalaisille ja miksei muunkin maalaisille, on sen ihana, välimerellinen tunnelma.

Naantalin vierasvenesatama on tunnetusti todella kaunis alue ja se onkin juuri se, mikä tekee Naantalista tunnelmaltaan niin välimerellisen. Etenkin kesäiltaisin, kun aurinko alkaa laskea ja sadat ravintoloiden ja muiden rakennusten valot alkavat syttyä, tunnelma muuttuu suorastaan taianomaiseksi. Illasta nauttivan ympäröi iloinen ja tasainen puheensorina, jostain hiukan kauempaa kuuluu livemusiikkia ja lapsienkin iloista naurua kuuluu sieltä täältä. Vieno tuulenvire hipaisee poskea ja tuo viilennystä kuumaan kesäiltaan. Ravintolat pursuavat kauden tuoreimpia herkkuja ja merelliset antimet ovat tarjolla joka paikassa. Tällaisena Naantali on kaikkein parhaimmillaan, tällaisenä Naantali hurmaa ja huumaannuttaa kävijänsä.

Olemme reissanneet ympäri Itämerta tässä vuosien saatossa ja taivaan totuus on se, että toista Naantalin kaltaista paikkaa ei yksinkertaisesti vain löydy. Paitsi, jos lähtee juurikin Välimeren alueelle. Mutta miksipä sinne lähteä, kun omasta Suomen maasta löytyy vähintäänkin yhtä viehättävä paikka. Suosittelemme kaikkia, jotka matkustavat Naantaliin, tutustumaan kaupunkiin tietenkin jo päiväsaikaankin, mutta aivan erityisesti juuri auringonlaskun aikaan. Silloin kaupungista herää henkiin aivan uudenlainen puoli, joka salpaa hengityksen kerta toisensa jälkeen.

Naantali ei todellakaan ole pelkästään lapsiperheiden lomakohde, vaan sitä voi suositella aivan kaikenikäisille. Jos historia kiinnostaa, Naantali on todella mielenkiintoinen, sillä sen vivahteikas historia on saanut alkunsa jo 1400-luvulla. Jos uskonto kiinnostaa, Naantali on aivan ehdoton valinta. Alueella on nimittäin keskiajalla vaikuttanut birgittalaisluostari, joka jätti jälkensä kaupunkiin monin eri tavoin. Jos laadukas ja maukas ruoka on sydäntä lähellä, on Naantali oiva matkakohde silloinkin! Naantalissa on runsaasti hienoja ja idyllisiä ravintoloita, joissa on mahdollista syödä useiden ruokalajien illallisia. Kannattaakin siis ehdottomasti ottaa Naantali kohdelistalle!

Esittelemme Naantalin nähtävyyksiä ja historiaa tarkemmin tulevissa postauksissamme, sillä tämä kaupunki todellakin ansaitsee kaiken huomion, jota sille annetaan!

Naantali auringonlaskussa