Turun Saaristo houkuttelee matkailijoita

saaristo

Turun saaristo on totisesti pala kauneinta Suomea. Siellä matkailija voi nauttia kiireettömyydestä, mutta tarjolla on myös paljon erilaisia aktiviteetteja. Unohtumaton elämys on jo saaristo itsessään; henkeäsalpaavia maisemia ja idyllisiä saaristolaisrakennuksia löytyy kaikkialta. Lisäksi, paikoin vesi on Turun saariston alueella aivan kristallinkirkasta. Useimmat tällaiset aarteet löytyvät veneillessä, mutta saariston alue on tutustumisen arvoinen myös autolla ja pyörällä. Saaristoon pääsee myös linja-autolla ja moottoripyöräilijöille alue on myös ideaali.

Liikkuminen saaristossa on todella vaivatonta. Alueella on paljon upeita siltoja, ja lossit ja yhteysalukset yhdistävät saaria toisiinsa. Merelle on mahdollista päästä myös erityisillä venetakseilla. Luonto on kerrassaan upea: meri on suorastaan lumoava, sisäsaaristo on vehmas ja kaunis ja eläin- ja kasvikunnasta löytyy paljon harvinaisuuksia.

Faktoja

Turun Saaristoalueeseen kuuluu yhteensä yli 20 000 saarta ja luotoa. Etenkin paikalliset puhuvat Turunmaan saaristosta, joka koostuu Paraisten kaupungista ja Kemiönsaaren kunnasta. Paraisiin kuuluu kunta-alueita kuten Houtskär, Iniö, Korppoo ja Nauvo. Kemiönsaarten kuntaan taas Dragsfjärd, Kemiö ja Västanfrjäd.

Saariston asukkaille matkailu on tärkeä elinkeino. Alueelta löytyykin laaja valikoima mökkikyliä, ravintoloita, hotelleja, majataloja ja venetakseja, jotka panostavat kaikki osaltaan matkailijoiden viihtyvyyteen. Ruoka on puhdasta ja raikasta, sen takaavat alueen kalastajat ja maanviljelijät. Paljon löytyy myös saaristolaisten käsitöitä, joita myydään matkailijoille matkamuistoiksi.

Palveluita ja aktiviteetteja

Niin hotelleita kuin ravintoloitakin löytyy useita, moneen makuun. Saaristo.comin sivustolta löytyy erillinen hakuosio, mistä kaikki haluamansa palvelut saa näppärästi haettua: tulokset näkyvät myös kartalla. Aktiviteeteista mainittakoon vaellus, golf, pyöräily, melonta, ratsastus ja tietenkin kalastus. Myös näitä voi hakea samalta sivustolta vaivattomasti.

Saariston Rengastie

Saariston Rengastie, Ringvägen on oiva tapa lähteä tutustumaan Turun Saaristoon. Matkan varrella matkailijoita kuljettaa yhteensä kahdeksan eri lauttaa tai yhteysalusta. Lisäksi yli kymmenen siltaa vievät matkailijat saarelta toiselle. Rengastien varrella on useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä, jotka kätkevät sisänsä lukemattomia, toinen toistaan kiehtovampia tarinoita. Tällaisia ovat muun muassa Louhisaaren Kartanolinna, Nauvon Harmaakivikirkko, Dragsfjärdin Puuristikirkko ja ja Bengtskärin majakka. Lisäksi tarjolla on moniaa museoita ja luontotupia, unohtamatta upeita majakoita.

Saaristoon tutustumiseen kannattaa varata useampia päiviä, sillä nähtävää ja löydettävää on yksinkertaisesti niin runsaasti.