Itämeren luonnonkauniit kaupungit

itämeri-on-kaunisRakas Itämeremme on uskomaton vesialue, jonka rannoilla on sanoinkuvaamattoman kauniita kaupunkeja. Tämä pohjoinen meri jakautuu yhteensä 9 eri maan välille, minkä ansiosta kulttuurien välisiä eroja on havaittavissa tämän alueen välillä. Menneessä historiassa näitä eroja nähtiin esimerkiksi Hansan aikaan, jolloin ahkerat kauppiaat kulkivat paikasta toiseen hienoilla aluksillaan.

Monet näistä historiallisista kaupungeista huokuvat edelleen samaa lumoavaa hehkua kuin aikanaan. Esittelemmekin seuraavassa listauksessa kauneimpia paikkoja, joita Itämeren varrelta löytyy.

Jurmala

Latvian Jurmala on upea matkakohde, joka on niin ikään löytänyt tiensä suomalaisten sydämiin. Tämä upea kaupunki sijaitsee meren äärellä ja tarjoaa kilometrikaupalla sanoinkuvaamattoman kauniita hiekkarantoja, joilla kelpaa köllötellä. Tätä pienehköä kylää reunustavat upeat huvilat, jotka ovat rikkaiden omistuksessa. Alueella on lukuisia korkeatasoisia hotelleja, jotka sopivat vaativampaakin makuun. Jos et ole vielä ehtinyt pyörähtää tässä kaupungissa, suosittelemme sitä lämpimästi! Paikalle pääsee helposti esimerkiksi lentämällä Riikaan ja nappaamalla taksin loppumatkaksi.

Turku

Turku on mitä upein kesäkaupunki, joka hakee vertaistaan Suomessa. Ruissalon upea saaristo, klassinen Aurajoki hienoine puitteineen sekä Turun historiallinen linna luovat mielettömät raamit tälle perinteikkäälle paikalle. Entinen Suomen pääkaupunki onkin vertaansa vailla monella sektorilla. Tämä upea kunta erottuukin edukseen monesta muusta Itämeren helmestä!

Visby

Peppi Pitkätossustakin tunnettu kaupunki on vielä suhteellisen tuntematon paikka suomalaisten keskuudessa, vaikka sinne pääsikin vielä 90-luvun puolella risteilemään. Gotlannin tunnetuin kaupunki on ehdottomasti käymisen arvoinen matkakohde, kun haluaa nähdä Ruotsin kesää parhaimmillaan.

Tämä kaupunki on niin ikään ruotsalaisen jet setin suosiossa, minkä ansiosta kesäisin riittää tapahtumaa vaativampaankin makuun. Paikalle pääsee Ruotsin mantereen puolelta vaivattomasti. Hyvä vaihtoehto mukavalle kesäretkelle onkin se, että perhe hyppää autoon, kulkee laivalla Tukholmaan ja ajaa rannikkoa pitkin kohti etelää päästäkseen seuraavalle yhteyslaivalle!